Alles over de Saey gaskachel

Saey Heating is een Belgische producent van haarden en kachels op hout en gas. Een gaskachel van Saey past door zijn tijdloze uitstraling in ieder interieur.

Facebook

Volg Seay op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bezoek de website van de kachelkraker voor een inzicht in het de actuele gaskachels van Saey.

Over de Saey gaskachel

De gaskachels van Saey zijn van topkwaliteit

Saey Heating is een Belgische fabrikant van kachels en haarden op hout en gas. Een gaskachel van Saey levert u naast aangename warmte ook een boel sfeer op. De bediening van een Saey gaskachel is zeer eenvoudig. Met slechts één druk op de knop kunt u het toestel inschakelen en geniet u van het sfeervolle vlammenspel. 

De voordelen van een Saey gaskachel op een rijtje:

Alleen wanneer de gaskachel geplaatst wordt hoeft er rekening te worden gehouden met de brandstofvoorziening. Daarna wordt de haard automatisch voorzien van gastoevoer. Een gaskachel hoeft bijna niet gereinigd te worden. Ook regelt de gaskachel zelf haard zuurstofvoorziening. Het vuur is slechts een knop bij u vandaan.

Saey Qube gaskachel

Saey Qube gaskachel

Een Saey gaskachel heeft een schone en efficiënte verbranding. Hierdoor wordt er zo veel mogelijk warmte uit de minste hoeveelheid brandstof gehaald. Naast milieubewust stoken houdt u ook rekening met uw eigen portemonnee. 

De geschiedenis van Saey

Saey levert al meer dan honderd jaar warmte en gezelligheid bij de consument. Saey ziet het levenslicht in 1907 wanneer Omer Saey mede-eigenaar wordt van een metaal- en kachelhandel.

Saey gaskachel

Het is de basis van een sterk groeiend familiebedrijf. in 1976 ontwerpt Saey haar eerste kachelontwerp. Door het succes van de verwarmingsindustrie kan in de jaren tachtig heel de Benelux meegenieten. 

De warmte van Saey

Inmiddels kan Saey terugkijken op een royale geschiedenis. Saey staat stevig in de markt en biedt een assortiment van gebruiksvriendelijke en duurzame kachels.

De kwaliteit van Saey gaskachels.

Een gaskachel van Saey doet precies wat u mag verwachten: uw woonruimte op een snelle en eenvoudige wijze sfeervol verwarmen. Saey zorgt ervoor dat u zorgeloos kunt ontspannen bij het intieme haardvuur. 

Een gaskachel van Saey heeft een tijdloos uiterlijk waardoor hij in ieder interieur tot zijn recht komt. De haarden zijn gemaakt van degelijk gietijzer of robuust staal zodat u weet dat de haard tegen een stootje kan. De Saey gaskachel weergeeft een natuurgetrouw vuurbeeld dat niets onder doet voor het vlammenspel van een houtkachel.

Saey Peak gaskachel

Saey Peak gaskachel

Een Saey gaskachel behaalt een hoog rendement wat ervoor zorgt dat er maar weinig warmte verloren gaat. Hierdoor bespaart u op uw stookkosten met een Saey gaskachel.

Een Saey gaskachel functioneert met een open- of gesloten verbrandingssysteem. Bij een open systeem haalt de gaskachel de benodigde zuurstof uit haar directe omgeving. Een gaskachel met een gesloten systeem haalt de zuurstof van buiten de leefomgeving. Deze haard wordt aangesloten met een concentrische rookgasafvoer. De binnenste pijp zorgt voor de rookgasafvoer en de buitenste pijp voor de zuurstoftoevoer.

Saey Peak gaskachelSaey Peak gaskachel

Voor situaties met een bestaande schoorsteenmantel is voornamelijk een gaskachel met een open systeem geschikt. Zo kan er een enkelwandige pijp door de schoorsteen gevoerd worden die bovenop het dak uitmondt.

Een gesloten systeem is voor nieuwbouw of gerenoveerde woningen met hoge isolatiewaarde zeer geschikt. Dit systeem is zeer veilig, omdat de ruimte geen zuurstof wordt ontnomen. Ook zijn er voor concentrische rookkanalen meer mogelijkheden voor de afvoer naar buiten.