Alles over de Element4 gashaard

Laat je verrassen door het aanbod van Element4 en vind de gashaard waar je echt blij van wordt!

Facebook

Volg Element4 op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bekijk de website van de Haardenspecialist voor een inzicht in het assortiment gashaarden en je eigen Element4 gashaard uit te zoeken!

Twitter

Volg Element4 op Twitter voor actuele informatie.

Over de gashaard van Element4

Element4 is een Nederlandse haardenfabrikant en produceert onder andere een breed scala een inbouw gashaarden waarbij het oog gericht is op stijlvol design en een sfeervol vlambeeld.

Een Element4 gashaard is een echt Nederlands ontwerp

Een gashaard van Element4 is een authentiek Nederlands product. De haardenfabrikant uit Overijssel heeft een praktische en nuchtere uitstraling en beschikt over een sterk gevoel voor design waardoor de haarden van Element4 bij architechten, projectontwikkelaars en consumenten wereldwijd gewaardeerd worden. 

De gashaarden van Element4 zijn toonaangevend

Het fabriceren van een gashaard wordt bij Element4 beschouwd als een technisch hoogstandje. De focus ligt bij het ontwerpen van een gashaard die is voorzien van de meest vooruitstrevende eigenschappen. Zo is een gashaard van Element4 efficiënt in gebruik, gemakkelijk te bedienen en helemaal naar wens in te stellen. Daarnaast zijn de gashaarden van Element4 voorzien van vele verschillende opties die het uiterlijk van de haard beïnvloeden. Hiermee kunt u met uw gashaard een eigen draai geven aan uw interieur.

Element4 gashaardElement4 Summum 140 3/S driezijdige inbouw gashaard

Element4 produceert innovatieve designhaarden van topkwaliteit!

Een gashaard van Element4 is niet alleen een functionele verwarmingsbron maar heeft ook een sfeerverhogend element en wordt een blikvanger in uw interieur. Bent u dus op zoek naar een aanvulling voor uw woning met een warme uitstraling? Laat je dan inspireren door de designhaarden van Hollandse bodem!

Element4-Tenore-140-gashaardElement4 Tenore 140 doorkijk gashaard

Producten

Element4 heeft een veelzijdige haardencollectie met verschillende modellen en uitvoeringen. Tot het assortiment behoren fronthaarden, doorkijkhaarden, room dividers, hoekhaarden en 3-zijdige gashaarden in verschillende grootten. Kenmerkend aan de gashaarden van Element4 is het optimale gebruiksgemak en spraakmakende design. Ook bezitten de gashaarden van Element4 een zeer geringe inbouwdiepte van slechts 25 centimeters, waardoor de haard erg weinig ruimte in gebruik neemt. 

Element4 Sky Tunnel Medium tunnelhaardElement4 Sky TM doorkijk gashaard

Een haard die matcht met uw DNA

Neemt u alleen genoegen met een gashaard van de best verkrijgbare kwaliteit? Iedere haard is ontworpen vanuit een kritisch oogpunt door personeel met passie voor design. Een Element4 gashaard onderscheidt zich op vele vlakken een reguliere gashaard. Het eindresultaat? Een kwalitatieve designhaard en bijdetijds interieurobject. Het is door de passie en gedrevenheid dat Element4 zich onderscheidt als een trendsetter op de sfeerhaardenindustrie.

Geniet van het mooiste vuur op laagstand

De uitdaging bij Element4 is om het optimale uit de gashaard te halen. Het doel? Een sfeervol vuurbeeld, ongeacht de hoogte van de vlammen. Op deze wijze ontstaat er een combinatie van een laag gasverbruik terwijl de haard toch een bijzonder mooi vuur presenteert!

Ruimte besparen dankzij minimale inbouwdiepte

Heeft u beperkte ruimte beschikbaar voor uw gashaard? Element4 heeft hier rekening mee gehouden bij haar gashaarden. Zo heeft de reguliere Element4 gashaard een diepte van slechts 25 centimeter. Hierdoor ontstaan er vele configuratiemogelijkheden en krijgt een gashaard van Element4 al snel een eigen plekje. Ook in kleinere ruimten of in combinatie met een schouw of plateau kunt u een gashaard laten plaatsen vanwege de invloed die de diepte heeft op de ruimte aan de achterzijde.

Element4 Bidore 140 gashaardElement4 Bidore 140 hoek gashaard

Een gemakkelijke bedieningswijze

Een gashaard van Element4 kan op eenvoudige wijze bedient worden. De standaard bedieningswijze hiervoor is bij gebruik van een handige afstandsbediening. Maar daar houdt het niet op! De gashaarden van Element4 gaan mee met de tijd en door gebruik te maken van het optionele ProControl bedieningssysteem kan de haard zelfs op grotere afstand bedient worden. Hiervoor kunt u simpelweg de gebruiksvriendelijke ProControl-app van Element4 installeren terwijl de gashaard van een Wifi-module wordt voorzien. Tot slot is er de mogelijkheid om uw Element4 gashaard aan te sluiten op een bestaand domoticasysteem. 

Element4 gashaard

De mogelijkheden van de Element4 gashaard

Uit het assortiment van Element4 is er vast een model die uw voorkeur krijgt. Bent u echter nog niet helemaal tevreden? Naast de verschillende modellen kunnen de gashaarden van Element4 ook nog worden voorzien van een hoop verschillende opties en accessoires. Zo zijn er verschillende soorten achterwanden verkrijgbaar zoals een zwart stalen achterwand, maar ook een achterwand van spiegelglas of authentiek dakpannenmotief. De ruit van de haard is standaard van gepolijst glas, maar kan ook van ontspiegeld glas worden gemaakt. Hierdoor kijkt u regelrecht in de sfeervolle vlammen door de onzichtbare ruit. Er zijn vele combinaties mogelijk. Zet voor uw uw eigen gashaard de puntjes op de i.

Hieronder vindt u een sfeervolle presentatie van een vuurbeeld van een Element4 gashaard.

Ontdek de voordelen van het gesloten systeem

Het gesloten verbrandingssysteem is toegepast op iedere gashaard van Element4. Dit houdt in dat het vuur niet in open verbinding staat met de omgeving van de haard maar volledig afgesloten is. Op de gashaard bevindt zich een dubbelwandig aansluiting waarop een concentrisch rookkanaal gemonteerd kan worden die zowel de rookgasafvoer en de zuurstoftoevoer regelt. Het gesloten systeem heeft vele voordelen. Het vuur bevindt zich altijd veilig achter de afgesloten ruit, waardoor de haard meer warmte vasthoud en meer convectiewarmte afgeeft. Tot slot wordt de aangevoerde zuurstof alvast voorverwarmd waardoor de haard meer rendement opbrengt.

De Element4 Powerfan zorgt voor mogelijkheden

De Powerfan van Element4 is een optionele ventilator die zelf de aan- en afvoer van de lucht en de rookgassen reguleert. Deze zorgt ervoor dat er meer mogelijkheden ontstaan voor het plaatsen van de rookgasafvoer en welke weg deze naar buiten kan nemen in uw situatie. Daar waar voorheen geen rookgaskanaal geplaatst kon worden kan dat nu wel!

Bepaal uw eigen stijl

U kunt bij aanschaf van uw Element4 gashaard de mogelijkheden afstemmen op uw interieur. De opties verschillen per haard. Daarvoor is het dus belangrijk om te weten welke optie beschikbaar is voor de haard die u mooi vindt. Hieronder vindt u een overzicht van de mogelijke opties:

Element4 gashaard

Zwarte stalen achterwand

Element4 gashaard

Zwarte glazen achterwand

Element4 gashaard

Achterwand met dakpannenmotief

Element4 gashaard

Ontspiegeld Glas

Een gashaard die voorzien is van ontspiegeld glas simuleert een open haard. Door dit type glas lijkt het alsof er geen ruit aanwezig waardoor u ongestoord kunt genieten van het vlammenspel.