Alles over de Dovre gaskachel

Dovre is een Belgische producent en maakt sfeervolle kachels en haarden op hout en gas. Een gaskachel van Dovre biedt een sfeervol vlammenspel en optimaal bedieningsgemak.

Facebook

Volg Dovre op Facebook voor actuele informatie.

Website

Bezoek de website van de Kachelkraker voor een overzicht van het huidige assortiment gaskachels van Dovre

Over de Dovre gaskachel

Dovre gietijzerkachels

Dovre is een Belgische producent van gietijzerkachels op gas en hout. Door gebruik te maken van ijzersterk materiaal bent u ervan verzekerd dat een gaskachel van Dovre jarenlang mee zal gaan. Het uiterlijk van de gaskachels variëren binnen het assortiment. Zo zijn er gietijzerkachels met een authentiek uiterlijk verkrijgbaar maar ook designhaarden met een moderne uitstraling. Een gaskachel van Dovre staat bekend om haar aantrekkelijke en unieke design. 

Een Dovre gaskachel geeft een aangename warmte af met sfeervolle vlammen. Daarnaast vindt Dovre een efficiënte en milieubewuste verbranding erg belangrijk. 

Al vele decennia levert Dovre gietijzerkachels van topkwaliteit. In de loop der tijd heeft de fabrikant een ‘ijzersterkte’ reputatie opgebouwd. De oorsprong van de Dovre kachel komt voort uit het verslaan van de barre winters uit het Hoge Noorden. Ook op de Nederlandse markt is Dovre inmiddels een gewild product geworden. 

Bij de gaskachels van Dovre staat gezelligheid en het gemak centraal. Is het stoken van hout voor u geen optie? De gaskachels van Dovre leveren minstens zo veel plezier als een houtkachel samen met het bedieningsgemak van een gashaard.

Dovre Sense 203GA gashaardDovre Sense 203GA vrijstaande gashaard 

Het assortiment gaskachels van Dovre bestaat uit vrijstaande modellen in verschillende uitvoeringen en uitstralingen; van een hedendaags design tot een klassieke uitstraling. Klik hier voor een inzicht in het volledige assortiment.

De mogelijkheden van de Dovre gaskachel

Met een Dovre gaskachel kunt u vele kanten op. Er zijn verschillende kachels verkrijgbaar in diverse uitvoeringen, zodat er ook voor uw situatie een geschikt model is.

Open verbranding

Dovre biedt u de mogelijkheid te kiezen voor een gaskachel met een open verbrandingssysteem. Hierbij wordt de zuurstof uit de omgeving van de haard gehaald en kan er met een enkelwandig rookkanaal worden gewerkt. Deze situatie is zeer geschikt voor bestaande situaties met beperkte ruimte of met een schoorsteenmantel. Het rookkanaal dient hierbij uit te monden boven het hoogste punt van de woning. 

Gesloten verbranding

Bij een gaskachel met een gesloten verbrandingssysteem wordt de zuurstof uit de buitenlucht gehaald. Een concentrisch rookkanaal zorgt tegelijkertijd voor de afvoer van de rookgassen en de toevoer van verse zuurstof door dezelfde dubbelwandige pijp.

Brandstof

Bij Dovre wordt er rekening gehouden met de toekomst. Omdat aardgas als fossiele brandstof steeds schaarser verkrijgbaar wordt en de prijs hiervoor in de loop der jaren toe zal nemen zijn er nu al gaskachels verkrijgbaar op (bio)propaangas. Deze vorm van energie is duurzamer voor het milieu maar levert niets in op de verbrandingskwaliteit.

Dovre Virtus 50 gaskachelDovre Virtus 50 gaskachel